Francouzský quiche (čtěte kyš) je poměrně známý. My si připravíme ještě lepší, obrácenou variantu koláče.
Suroviny:
1 hrnek nastrouhané mozzarelly
1/2 hrnku nastrouhaného eidamu
1/2 hrnku nastrouhané nivy
1 čabajka
1 lžíce chia semínek
2 vejce
1 balení listového těsta
300 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř, mletá paprika
Postup:
Dortovou formu si vystelte pečicím papírem.
Sýry smíchejte dohromady a ochuťte je mletou paprikou.
Na dno dortové formy rozprostřete sýry a zalijte je smetanou ke šlehání. Vše ochuťte solí a pepřem. Navrch přidejte nakrájenou čabajku.
Koláč zakryjte listovým těstem a pořádně ho k náplni přimáčkněte.
Propíchejte ho vidličkou a potřete rozšlehanými vejci. Nakonec ho posypejte chia semínky.
Pečte 35–40 minut na 180 °C.
Tohle vypadá fantasticky! Kombinace sýru a čabajky, to prostě musím vyzkoušet. Díky za inspiraci.