Na první pohled je téměř k nerozeznání od našeho okurkového salátu, ale tento na asijský způsob je přece jen chuťově bohatší, a hlavně pikantnější. Přikusovat k němu můžete křupavou bagetku.
Ingredience:
2 salátové okurky
1 chilli paprička
2 lžíce oleje
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rýžového octa
2 lžíce moučkového cukru
černý sezam
Postup:
Okurky nastrouhejte nebo nakrájejte na klínky. Chilli papričku zbavte všech semínek a blanek a nasekejte ji nadrobno. Promíchejte olej, sójovku, ocet a cukr.
Do zálivky přidejte chilli papričku, nalijte vše na okurky, promíchejte a salát nechte přibližně 20 min odstát. Před podáváním posypte černým sezamem.
Doba přípravy: 10 min
Cena: 60 Kč
Tak tohle se mi líbí! Kombinace pikantního a sladkého mě vždycky baví. Tohle dám do mého seznamu na víkend!
Hele, to zní jako pecka! Vůbec mě nenapadlo dát černý sezam do okurkovýho salátu. To bude bomba!
Super nápad na letní salát! Moc se mi líbí kombinace chutí, určitě vyzkouším, hlavně ten černý sezam!
Pikantní a osvěžující na léto? To mi přesně sedí! Určitě ochutnám a uvidím, jak to bude chutnat s tou bagetkou.
Wow, tenhle salát vypadá fakt cool! Zrovna jsem hledala něco nového na vyzkoušení. Díky za tip!
To zní jako skvělý recept! Miluju pikantní jídla, takže to určitě vyzkouším. Díky za inspiraci!