Nachos (čtěte načos) jsou ideálním pohoštěním pro návštěvu, ale také skvělá pochoutka k televizi.
Ingredience:
1 balení kukuřičných tortilla chipsů
200–250 g taveného plátkového sýra
1 rajče
1 menší zelená chilli paprička
hrst černých oliv
½ hrnku červených fazolí
1 cibule
1 lžíce oleje
2 lžíce zakysané smetany
1 avokádo
sůl a pepř dle chuti
Postup:
Nachos rovnoměrně rozložte na celý plech nebo větší talíř vhodný do trouby.
Plátky taveného sýra natrhejte na menší části a hezky je na nachos rozprostřete.
Na pánvi osmahněte cibuli, přidejte fazole a opepřete.
Směs rovnoměrně rozprostřete na nachos.
Pečte 5–7 minut na 180 °C. Po zapečení posypejte nakrájeným rajčetem, olivami, chilli papričkou.
Doprostřed dejte lžíci zakysané smetany a avokádový dip, který si připravíte z rozmačkaného avokáda, soli a pepře.
No, tyjo! To zní super lákavě. Konečně něco, co můžu udělat rychle a to i po celodenní práci v kanceláři. Díky za tenhle recept, určitě to zkusím!
Tento recept je opravdu kreativní! Nemohu se dočkat, až ho vyzkouším na příští večírek s přáteli. Pikantní nachos vždy zaručují skvělou atmosféru.