Marinované kuřecí paličky s pikantní medovou chutí můžete upéct, ale také připravit na grilu.
Potřebujete:
✿ 8 kuřecích paliček
✿ 6 lžic medu
✿ 4 lžíce worcesterské omáčky
✿ 4 lžíce sójové omáčky
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžičku sušeného česneku
✿ mletou papriku
✿ chilli
✿ 2 lžíce oleje
1. Připravte si marinádu – do misky dejte med, olej, worchesterskou a sójovou omáčku, sůl, pepř, mletou papriku chilli a sušený česnek. Vše rozmíchejte.
2. Omyté a osušené kuřecí paličky vložte do marinády, obalte je v ní ze všech stran a nechte v chladu marinovat asi 24 hodin. Druhý den je naskládejte do pekáčku, přelijte zbylou marinádou a zakryjte
3. Zakryté pečte asi 45 minut, pak odkryjte a necháme dalších 15 minut dopéct, až se vytvoří lahodná kůrčička. Podávejte s chlebem a dipem nebo s bramborami, kaší, hranolky či rýží a zeleninou.