Lososa můžete jednoduše opéct jen na másle a není potřeba ani žádné koření. Zkuste kombinaci s chilli a cukrem, kdy se na rybě vytvoří krustička, zatímco pod ní si vychutnáte šťavnaté maso.
Ingredience: 4 porce
● 4 podkovy lososa
● 2 lžíce třtinového cukru
● ½ lžičky mletého chilli
● sůl
● citronová šťáva
● máslo na smažení
Postup:
Cukr smíchejte s chilli kořením. Lososa pokapejte citronovou šťávou a mírně osolte. Pak ho posypte z každé strany chilli s cukrem. V pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm lososa z každé strany tak, aby cukrová směs vytvořila zlatou krustu. Jako příloha chutná bramborová kaše, ale postačí i bageta.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 150 Kč