Suroviny: 600 g kuřecích prsou bez kůže 3 papriky 3 menší cibule 1 konzerva ananasu nebo jeden menší čerstvý
Marináda: ¼ hrnku šťávy z ananasu 2 lžíce sójové omáčky 3 lžíce medu 2 lžíce vinného octa 1 lžíce sezamového oleje ¼ lžičky sušeného mletého zázvoru a sušeného česneku 2 lžíce olivového oleje
Postup:
Ananas z konzervy slijeme a ananasovou šťávu uschováme.
Na marinádu smícháme 1/4 hrnku ananasové šťávy, sójovku, med, ocet, sezamový olej, zázvor, česnek a olivový olej. Každý řízek naporcujeme na 6 kousků a ty dáme do marinády, promícháme, přikryjeme a dáme do lednice na 4–8 hodin odležet.
Papriky očistíme a nakrájíme na kostky. Cibule nakrájíme na čtvrtky. Na špízové jehly a pícháme střídavě kostky masa, ananasu, papriky a cibule. Pokud používáme dřevěné jehly, necháme je 30 minut nasáknout ve vodě.
Rozehřejeme gril na střední teplotu. Grilovací mřížku lehce potřeme olejem a rozložíme na ni špízy. Grilujeme ze všech stran 12–15 minut, až bude maso propečené. Maso průběžně potíráme omáčkou..