Sladko-ostrá marináda dodá křidélkům neodolatelnou chuť.
Potřebujete:
✿ 1 kg kuřecích křídel
✿ 4 lžíce oleje
✿ 3 lžíce medu
✿ 7 lžic sójové omáčky
✿ 4 stroužky česneku
✿ koření na kuře
✿ chilli
✿ sladkou mletou papriku
✿ sůl, pepř
Dresing:
✿ 200 g zakysané smetany
✿ 2 lžíce majonézy
✿ 2 stroužky česneku
✿ čerstvou petrželku
✿ sůl, pepř
1. Kuřecí křídla omyjte, osušte, lehce osolte, opepřete a poprašte paprikou. V míse smíchejte olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, med, chilli a sůl a do vzniklé marinády marinádu vložte křídla. Marinujte nejlépe přes noc.
2. Připravte si dresink: V misce smíchejte zakysanou smetanu a majonézu, dochuťte prolisovaným česnekem, sekanou petrželkou, solí a pepřem.
3. Křídla ogrilujte z obou stran tak, aby byla kůže dozlatova a dokřupava opečená. Během grilování je ještě potírejte zbylou marinádou. Podávejte s dresinkem.