Maso vybírejte nejlépe u řezníka nebo farmáře. Budete mít jistotu o kvalitě i čerstvosti. Místo pomerančů můžete maso zkusit péct třeba také s broskvemi nebo jablky.
Ingredience na 4 porce:
4 kuřecí prsa
50 g koření garam masala
sůl
pepř
1 lžička mleté skořice
2 lžíce hladké mouky
2 pomeranče
2 cibule
několik snítek rozmarýnu
Postup:
Pomeranče a cibule nakrájejte na kolečka. Mouku smíchejte se skořicí a garam masalou. Maso osolte, opepřete a obalte v kořeněné mouce. Na pánvi na oleji je zprudka opečte ze všech stran.
Do olejem vymazaného pekáčku vyskládejte cibuli a pomeranče. Přidejte opečené maso a vložte do trouby předehřáté na 180 0C. Pečte 40 min a podávejte s bramborem.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 60 Kč
Sport mě baví, ale tenhle recept musím otestovat! Trochu experimentovat s broskvemi by mohla být taky sranda.
Takový recept jsem ještě nezkoušela, ale ty pomeranče zvní zajímavě. Zkusím to podle článku, třeba se povede.
To vypadá super! Určitě to zkusím, miluju recepty, kde je pomeranč a kuře dohromady. Díky za tip, řezník má u mě přednost!