Kuře můžete i naporcovat na menší kousky. Takto vcelku, pomalu grilované však bude dokonalé. Podávejte ho s grilovanou zeleninou a dipem podle chuti.
Ingredience: 6 porcí
1 celé kuře
100 ml oleje
100 ml černého piva
1 stroužek česneku
2 snítky tymiánu
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
½ lžičky mletého chilli
Postup:
V misce promíchejte olej, pivo, prolisovaný stroužek česneku, lístky tymiánu, hořčici, chilli, sůl a pepř. Kuře nařízněte na hrudní kosti a rozložte ho.
Poté ho zalejte marinádou a vetřete ji do všech částí. Nechte ho aspoň hodinku marinovat, ideálně však do druhého dne. Poté jej dejte na gril a pomalu grilujte dozlatova. Kuře otáčejte a potírejte zbylou marinádou.
Doba přípravy: 90 min
Cena, 1 celé kuře: 140 Kč