Kuře můžete i naporcovat na menší kousky. Takto vcelku, pomalu grilované však bude naprosto dokonalé. Podávejte ho s grilovanou zeleninou a dipem podle chuti.
Ingredience na 6 porcí:
● 1 celé kuře
● 100 ml oleje
● 100 ml černého piva
● 1 stroužek česneku
● 2 snítky tymiánu
● 1 lžička dijonské hořčice
● sůl
● pepř
● ½ lžičky mletého chilli
Postup:
V misce promíchejte olej, pivo, prolisovaný stroužek česneku, lístky tymiánu, hořčici, chilli, sůl a pepř. Kuře nařízněte na hrudní kosti a rozložte ho. Poté ho zalejte marinádou a pečlivě ji vetřete do všech částí.
Nechte ho aspoň 60 minut marinovat, v ideálním případě však až do druhého dne. Poté kuře dejte na gril a pomalu grilujte dozlatova.
Kuře průběžně otáčejte, ať je opečené rovnoměrně, a přitom ho potírejte zbylou marinádou. Jako příloha jsou nejlepší opečené brambory, ale chutné bude rovněž s křupavým chlebem, případně s bagetou.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 45 Kč
Kuřecí jídla mám hrozně ráda a tohle zvučí jako něco, co musím co nejdřív zkusit. Když čtu ty ingredience, tak se mi sbíhaj sliny. A grilovaná zelenina k tomu, mňam!
Naprosto báječný recept! Už se nemůžu dočkat, až ho vyzkouším. Jsem zvědavá, jaký to bude mít chuťový rozdíl oproti klasicky pečenému kuřeti. A ta marináda! Zní to tak slibně.
Musím říct, že tohle grilované kuře vypadá fakt dobře. Zkoušela jsem grilovat míň, ale tohle mě fakt láká to zkusit. A to chilli! To musí dát super šmrnc.