Kuřecí křídla pořídíte za pár korun a skvěle si na nich pochutnáte. Kombinujte různé druhy koření a vylaďte svoji marinádu k dokonalosti. Křidélka chutnají s pečivem, salátem i opečenými bramborami.
Ingredience: 4 porce
1 kg kuřecích křídel
½ lžičky mletého chilli
1 lžička uzené mleté papriky
1 lžička hořčice
100 ml piva
100 ml oleje
sůl
pepř
Postup:
Do mísy dejte všechna křidélka. Přidejte pivo, olej, mletou papriku, chilli, sůl, pepř a hořčici. Vše důkladně promíchejte a maso nechte dvě hodinky marinovat. Křidélka pak vyskládejte na gril nebo na grilovací tácek.
V průběhu grilování je otáčejte a potírejte zbylou marinádou z mísy. Pokud nemáte k dispozici gril, můžete je připravit i jednoduše v troubě, budou chutnat skvěle. Podávejte je se snítkami petrželky.