V Indii je lidé zbožňují, ale u nás příliš známé nejsou. Vyzkoušejte je, jsou snadné a chutnají báječně!
Potřebujete:
✿ 800 g menších raných brambor
✿ 3 lžíce oleje
✿ 1 cibuli
✿ 1 lžíci římského kmínu
✿ 1 lžíci černého hořčičného semínka
✿ 1 chilli papričku
✿ ½ lžičky kurkumy
✿ 1 lžičku kari
✿ 2 rajčata
✿ 1 citron
✿ sůl, pepř
✿ hrst čerstvého koriandru
1. Celé omyté a neoloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Pokud chcete, po uvaření je oloupejte, ale není to nutné.
2. Mezitím na oleji orestujte pokrájenou cibuli, přidejte římský kmín, hořčičné semínko, nakrájenou chilli papričku, kurkumu a kari. Když cibule změkne, přidejte nakrájená rajčata, osolte, podlijte 1 dl vody a chvíli poduste.
3. Poté směs dochuťte pepřem a citronovou šťávou a vmíchejte celé brambory. Nechte je chvíli prohřát a podávejte posypané čerstvým koriandrem jako předkrm nebo jako přílohu k masům.
To vypada jako perfektní předkrm! I když nejsem největši fanoušek pikantních jídel, ale dám tomu šanci. Možná trochu míň chilli pro mě.
Opravdu zajímavý recept, intrigují mě takováto neobvyklá spojení chutí. Indická kuchyně má tolik kouzla. Už se nemůžu dočkat, až si to uvařím!
wow, to musí bejt boží! indický jídlo miluju, tak snad to nebude moc těžký na přípravu. díky za recept 🙂
Nikdy by mě nenapadlo dát do brambor koriandr, ale musím říct, že tohle vypadá vážně lákavě! Už se těším, až to vyzkouším.