Maďaři mají svůj oblibený guláš, my také a Rakušané jakbysmet. Ten nejlepší ovšem kombinuje všechny tyto kuchyně naráz.
Suroviny:
700 g hovězí kližky
2 cibule
2 velké žluté papriky
1 lžíce uzené mleté papriky
2 lžíce pravé mleté papriky
3 lžíce oleje
1 čerstvá chilli papřička
6 velkých brambor
3 stroužky česneku
sůl, pepř
1 bochník menšího chleba
Postup:
Maso nakrájejte na kostičky a zprudka orestujte na oleji. Nyní přidejte na větší kostky nakrájenou cibuli. Nechte ji zpěnit.
Pak přidejte oloupané a nakrájené brambory, žluté papriky, česnek a oba druhy mletého koření.
Nechte probublávat alespoň hodinu. Podle potřeby přidejte vodu. Nakonec dochuťte solí, pepřem a chilli papričkou.
Seřízněte špičku od bochníku chleba, vydlabejte ho a naplňte gulášem.