Co kuchař, to recept na guláš. Skvěle chutná, když do něj přidáte trochu tmavého piva, které mu dodá jemně karamelovou chuť.
Ingredience: 4 porce
● 600 g hovězí kližky
● 3 cibule
● 2 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžička pálivé mleté papriky
● ½ lžičky drceného kmínu
● 2 stroužky česneku
● 700 ml vývaru
● 1 červená feferonka
● 2 lžíce sádla
● sůl, pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno a maso na kostičky. V hrnci nechte rozpustit sádlo. Opečte na něm cibuli doměkka. Pak přidejte maso a opékejte, až se zatáhne. Přisypte papriky, plátky česneku a kmín. Promíchejte a nechte rozvonět. Pak přilijte tolik vývaru, aby bylo maso ponořené.
Osolte, opepřete a duste pod pokličkou asi dvě hodinky doměkka. Podle potřeby dolévejte v průběhu dušení vývar. Asi půl hodinky před dohotovením přidejte nakrájenou feferonku. Hotový guláš podávejte s knedlíkem, rýží či těstovinami.
Příprava: 80 min
Cena za 1 porci: 40 Kč