Skvěle chutná, když do něj přidáte trochu tmavého piva, které mu dodá jemně karamelovou chuť.
Ingredience na 4 porce:
● 600 g hovězí kližky
● 3 cibule
● 2 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžička pálivé mleté papriky
● ½ lžičky drceného kmínu
● 2 stroužky česneku
● 700 ml vývaru
● 1 červená feferonka
● sůl
● pepř
● 2 lžíce sádla
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno a maso na kostičky. V hrnci nechte rozpustit sádlo. Opečte na něm cibuli doměkka. Přidejte maso a opékejte, až se zatáhne. Přisypte papriky, plátky česneku a kmín. Promíchejte a nechte rozvonět. Přilejte tolik vývaru, aby bylo maso ponořené.
Osolte, opepřete a duste pod pokličkou asi 120 min doměkka. Dle potřeby dolévejte vývar. Asi 30 min před dohotovením přidejte nakrájenou feferonku. Guláš podávejte s knedlíkem, rýží či těstovinami. Můžete dozdobit dokřupava opečenou cibulkou.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 80 Kč
Přidat do guláše tmavé pivo je skvělý nápad! Určitě to vyzkouším, protože miluji jemně karamelovou chuť.