Chcete přichystat vynikající a rychlý oběd? Vyzkoušejte fajitas, klasiku mexické kuchyně.
Suroviny na 4 porce – 1 kuřecí prso – 400 g hovězí roštěné – 1 chilli paprička – 6 lžic slunečnicového oleje – 2 červené cibule – 1 zelená paprika – 1 červená paprika – 1 lžička koření na fajitas – 1 lžička sušeného oregana – ½ lžičky sušeného koriandru – ½ lžičky sušeného česneku – 1 lžíce citronové šťávy – sůl, pepř
Postup
1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na větší nudličky. Vložte ho do mísy. Přidejte nakrájenou chilli papričku a všechno koření. Zakápněte citronovou šťávou a třemi lžícemi oleje a nechte odležet v lednici asi 2 hodiny.
2. Mezitím oloupejte cibule a nakrájejte je na měsíčky. Papriky očistěte a nakrájejte je na proužky.
3. Na pánvi rozehřejte zbylý olej. Přidejte maso i s marinádou a zprudka ho orestujte dozlatova, asi 8 minut. Přidejte papriky a restujte asi 4 minuty, pak ještě cibuli a restujte další 2 minuty.
4. Směs naservírujte na talíře a podávejte třeba s nahřátými tortillami.