Nejvhodnější jsou malé cukety.
Suroviny na 4 sklenice:
● 2 kg cuket
● 2 chilli papričky
● 1 česnek
Na nálev:
● 1 l vody
● 200 ml vinného octa
● 1 Deko
● 10 kuliček pepře
● 10 kuliček nového koření
● 3 lžíce cukru
● sůl
Postup:
Umyté cukety a oloupené stroužky česneku nakrájíme na plátky. Papričky očistíme a nakrájíme na proužky nebo malé kousky. Všechno postupně naskládáme do vymytých sklenic.
Vodu smícháme s octem, cukrem a kořením a přivedeme k varu. Přidáme Deko, promícháme a necháme vychladnout. Poté nálevem zalijeme zeleninu ve sklenicích, pořádně uzavřeme víčka a sterilujeme přibližně 20 minut při teplotě 80 0C.
Příprava: 50 min
Cena za sklenici: 12 Kč
Skvělý nápad na zpracování nadbytku cuket. Pikantní salát s chilli zní jako vynikající příloha. Recept je navíc velmi dobře popsán a cenově dostupný. Těším se, až ho vyzkouším.
takový salátek na zimu, to se bude hodit. U nás doma maj raný na pikantní, takže se těším, až jim to naserviruju. Jen s tím octem nevim, jestli mám doma vinný nebo jenom obyč.
Zajímavý recept! Cuketový salát s chilli a česnekem musí mít skvělou chuť. Plus, ceny za sklenici jsou velmi příznivé. Určitě se pustím do přípravy. Díky za inspiraci!
No, to vypadá super na zimu. Mám ráda pikantní, tak to určitě zkusim. Akorát si nejsem jistá s tím sterilováním, nevím, jestli to zvládnu, ale snad jo.