Dhál je tradiční indické kořeněné jídlo, které se jí s indickým chlebem naan nebo klasickou bílou rýží.
Ingredience:
1 velká cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce rostlinného oleje
1 bobkový list
1 chilli paprička
1 lžíce kari koření
1 lžička čerstvého zázvoru
1 lžička mletého římského kmínu
½ lžičky sušeného koriandru
1 plechovka rajčat
400 ml kokosového mléka
200 ml vody
200 g červené čočky
sůl
Postup:
Cibuli, česnek a zázvor nastrouhejte najemno. Přidejte chilli, kmín, sušený koriandr a bobkový list.
Na oleji si osmahněte cibulku a přidejte nakrájené ingredience.
Vmíchejte rajčata, kokosové mléko, kari koření, vodu a propláchnutou čočku. Osolte a počkejte, dokud čočka nezměkne.