Pikantní čínská polévka, jak se říká, protáhne naše útroby, zasytí a ještě zanechá příjemný hřejivý pocit.
Ingredience: 400 g kuřecích jater, 200 g kuřecích krků, 1,5 l vody, 1 větší cibule, 1 pórek, 2 chilli papričky, 2 stroužky česneku, 200 g žampionů, ½ čínského zelí, 1 paprika, 1 až 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce bílého vína, sůl
Postup: Játra a krky uvaříme v osolené vodě a připravíme silný vývar.Přecedíme ho a dáme do něj vařit plátky cibule, chilli papričky, česnek a houby nakrájené na plátky, na větší kusy nakrájený pórek a zelí a papriku nakrájenou na nudličky.
Polévku ochutíme sójovou omáčkou, bílým vínem a přivedeme ji k varu, pak ji stáhneme z ohně.Můžeme přidat část nakrájených jater a maso z krků.