Tradiční kotlíkový guláš má jedinečnou chuť i díky osvědčenému postupu, který Jiří Krampol roky piloval. A stálo to za to.
Ingredience:500 g vepřového plecka, 1,5 l masového vývaru, 50 g sádla, 100 ml rajského protlaku, 2 lžíce pálivého paprikového protlaku, 2 lžíce sladkého paprikového protlaku (můžete i více), 2 velké cibule, 500 g brambor, 2 nožičky maďarské klobásy, 2 paprikové lusky, 100 ml červeného vína, (může být i o trošku víc), 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžička drceného kmínu, česnek, majoránka, sůl, pepř
Postup: Kotlík pověsíme nad oheň, na dno nalijeme trochu vývaru, přidáme sádlo, všechny tři typy protlaků, mletou pálivou papriku, nakrájenou cibuli, kostky masa, sůl, kmín, česnek, pepř, majoránku a vše zalijeme vínem. Guláš vaříme na středním ohni.
Oloupané a nakrájené brambory i s klobásou nakrájenou na kostičky přidáme až k masu.