Suroviny:
2 kuřecí prsa
1 lžíce oleje
1 šalotka
1 stroužek česneku
5 cm zázvoru
5 žampionů
500 ml zeleninového vývaru
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce třtinového cukru
400 ml kokosového mléka
čerstvý koriandr
1 limetka
Postup:
V hrnci rozehřejte olej a vhoďte do něho nadrobno nakrájenou šalotku, chilli papričku a česnek. Nechte je krátce prohřát, aby se česnek nezačal připalovat. Poté přidejte na nudličky nakrájená kuřecí prsa, plátky žampionů, zázvor a rybí omáčku.
Vše společně několik minut zahřívejte, po několika minutách přisypejte do hrnce třtinový cukr a nechte ho zkaramelizovat. Následně vše zalijte zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem. Zakryjte poklicí a nechte asi 30 minut vařit.
Polévku dosolte a případně dochuťte rybí omáčkou. Před servírováním ji na talíři zakápněte limetovou šťávou a ozdobte nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem.
Tip!
Do polévky můžete přidat stonek citronové trávy.