Říká se jí ceviche (čtětě keviš) a připravuje v mnoha obměnách.
Suroviny:
2 filety čerstvé bílé ryby, například pangas
1 velká červená cibule
1 čerstvá chilli paprička
5 limetek
čerstvý koriandr
sůl a pepř
pár kapek olivového oleje
Postup:
Čerstvou rybu zbavte kůže a nakrájejte ji na kostičky. Přendejte nakrájenou rybu do větší mísy a vymačkejte k ní všechny limetky.
Nakrájejte si na proužky červenou cibuli, nasekejte chilli papričku a obojí přidejte k rybě a zamíchejte. Nakonec přidejte pár kapek olivového oleje a čestvě nasekaný koriandr.
Nechte rybu do druhého dne odležet v lednici, jedině tak do sebe krásně vstřebá limetovou šťávu. Rovněž podávejte s pečivem.
Něco navíc
Na salát můžete použít kromě pangasa také sledě anebo kapra.