Na přípravu grilovaného hovězího steaku se nejlépe hodí vysoký roštěnec, svíčková nebo takový flank steak. Tenhle skvělý recept si zcela učitě zamilujete.
Ingredience:
2 pěkné hovězí steaky
2 lžíce čerstvě drceného černého pepře
2–3 snítky čerstvého a voňavého rozmarýnu
2 stroužky českého česneku
3 lžíce panenského olivového oleje
sůl podle chuti
1 lžíce másla na dochucení
Postup:
Do misky nalijte olivový olej, přidejte čerstvě drcený pepř, rozmarýn, rozmáčknutý česnek a špetku soli.
Směs promíchejte a potřete jí steaky z obou stran. Nechte odpočinout při pokojové teplotě 30 minut.
Rozehřejte si gril.
Rošt grilu lehce potřete olejem nebo otřete kusem slaniny, aby se maso nepřichytilo.
Položte steaky na rozpálený gril a grilujte z každé strany přibližně 4–5 minut pro středně propečený steak nebo po dobu 6–7 minut pro zcela propečený.
Během grilování doporučujeme použít grilovací kleště (nikoli vidličku), aby se neporušila struktura masa a nevytekla z něj šťáva.
Po sejmutí z grilu nechte steak 5–10 minut odpočívat na prkénku přikrytý alobalem. Během této doby můžete navrch steaku přidat kousek másla, které se na teplém mase rozpustí. To pak bude ještě šťavnatější.
Přidání kousku másla na závěr je brilantní nápad, určitě vyzkouším. Děkuji za inspiraci k delikatesnímu obědu!
Milovala jsem podobné steaky v jednom anglickém bistru. Jsem nadšená, že si teď mohu zkusit takový i doma!
Tohle vypadá jako ideální recept na letní grilovačku! Asi budu muset otestovat ten česnek s pepřem a rozmarýnem.
Takový steak bych si dala každý den! Masíčko, rozmarýn a pořádná dávka pepře, to je kombo, co prostě nemá chybu.