Pokud nepatříte mezi milovníky masa, je pro vás tento recept jako dělaný. Když je sezona, použijte špenát čerstvý.
Suroviny na 2 porce
– 200 g penne těstovin – sůl – olivový olej – 6 trsů mražených špenátových listů – 200 ml smetany na vaření – 100 g nivy – 1 lžíce hladké mouky – kuličky červeného pepře a čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
1. Penne uvařte v osolené vodě podle návodu. Sceďte a promíchejte se lžící olivového oleje.
2. Mražený špenát dejte do kastrůlku, přilijte malé množství vody a nechte na mírném plameni povolit. Přilijte smetanu a rozdrobenou nivu a povařte, dokud se niva nerozpustí a všechny složky se nepropojí. Nakonec, pokud je potřeba, zahusťte omáčku hladkou moukou.
3. Penne naservírujte na talíře, polijte omáčkou a ozdobte kuličkami pepře a snítky bazalky.