Možná vám připomene nadýchaného čokoládového pribináčka. Její jemnou smetanovou chuť si zamilujete.
Na čokoládovou pěnu:
200 g hořké čokolády
3 vejce
50 g cukru
200 ml smetany ke šlehání
čerstvé borůvky na dozdobení
Na vanilkovou smetanu:
200 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce cukru
Postup:
Rozehřejte čokoládu ve vodní lázni a nechte ji mírně vychladnout.
V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Přimíchejte rozpuštěnou čokoládu.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a jemně ho vmíchejte do čokoládové směsi.
Smetanu ušlehejte do tuha a opatrně ji vmíchejte do pěny.
Naplňte poháry a dejte do lednice na minimálně 2 hodiny.
Ušlehejte smetanu s vanilkovým extraktem a cukrem. Podávejte na pěně a ozdobte borůvkami.
Čokoládova pěna s borůvkama? Super kombinace, urcite vyzkouším! A díky za podrobný návod.
Děkuju za recept, tohle se mi hodí na víkendový dezert. Myslím, že i přítel bude nadšený!
Tohle vypadá skvěle! Miluju čokoládu a borůvky, určitě to musím vyzkoušet!