Ruská klasika, kterou s naším receptem hravě zvládnete.
Ingredience: 50 g másla, hladká mouka, voda, 2 ks vejce, 500 g hrubé mouky, pepř, sůl, 250 g pečeného vepřového masa, vývar, 1 cibule, 200 g kysaného zelí, 1 lžíce plnotučné hořčice, ocet
Postup: Z hrubé mouky, vajec a vody vypracujte hladké těsto. Mezitím umelte vychladlé pečené maso s oloupanou cibulí a promíchejte s dušeným zelím nakrájeným na drobné kousky.
Ochuťte a přilijte trošku vývaru. Odpočinuté těsto rozválejte a skleničkou vykrájejte kolečka o průměru asi 7 cm.
Rozdělte na ně nádivku, kolečka v půlce přeložte a okraje přimáčkněte. Pelmeně vařte 12 minut v osolené vodě. Podávejte je s miskou se směsí octa, vody a hořčice, do které se pak namáčejí.