Právě pstruh je jednou z nejchutnějších ryb,bohužel se však často podceňuje.
Suroviny:
2 ks pstruha
1 menší brokolice
5 kapií
3 větší brambory
1 snítka rozmarýnu
2 citrony
sůl, pepř
5 lžic olivového nebo jiného rostlinného oleje
Postup:
Pstruhy nejprve omyjte a pak je osolte a opepřete ze stran i uvnitř. Předehřejte si troubu na 190 °C a na plech rozprostřete pečicí papír.
Na něj pak položte pstruhy. Do obou udělejte několik zářezů a umístěte do nich plátky citronů.
K pstruhům následně přidejte na větší kusy pokrájenou zeleninu včetně brambor a vše bohatě zakapejte olejem i citronovou šťávou.
Zeleninu dochuťte a přidejte čerstvé snítky rozmarýnu. Pečte zhruba 25 až 30 minut.
Náš tip
Pstruha se zeleninou rovněž můžete v alobalu ugrilovat na venkovním grilu.