Jednoduchý, dietní, nicméně velmi chutný recept, který oceníte ať už jako oběd, nebo i jako lehkou večeři. Bylinky spolu s česnekem zvýrazní jemnou chuť pstruha.
Ingredience:
2 pstruzi
2 stroužky česneku
1 citron
čerstvý tymián a rozmarýn
sůl
pepř
olivový olej
Postup:
Pstruhy opláchněte pod tekoucí studenou vodou a osušte, následně osolte a opepřete. Do břicha oběma rybám vložte po dvou stroužcích česneku, několik plátků citronu a sušené nebo čerstvé bylinky.
Položte pstruhy na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem a pečte přibližně 20 min při 180 °C. Podávejte s brambory nebo křupavým pečivem a zeleninovým salátem.
Doba přípravy: 40 min
Cena: 150 Kč
Vypadá to úžasně chutně! Jen bych dala trochu více česneku, miluju ho skoro ve všem! 🙂
No mňam! Pstruh s bylinkama je moje oblíbená kombinace. Určitě to zkusím a snad se povede i mně tak skvěle, jak to zní.