Kdo neholduje kaprovi, ten může zkusit jiné alternativy. Takový pečený sladkovodní pstruh na citronech je výtečný. Lepší rybu jste určtě ještě nikdy nejedli.
Suroviny:
1–2 pstruzi
2 velké citrony
čerstvě nadrcený pepř
sůl
kvalitní olivový olej
pár snítek čerstvého rozmarýnu
máslo
3 stroužky česneku
bylinka na ozdobu
Postup:
Pstruha si dobře osolte a opepřete. Citrony si omyjte a rozkrájejte na tenké plátky. Každého pstruha naplňte kolečky citronů, plátky česneku a snítkou rozmarýnu. Pstruhy zakapejte olivovým olejem.
Na pánvi si rozpalte máslo nebo olivový olej a zprudka opečte rybu z obou stran. Rozpalte si troubu na 190 až 200 °C. V této fázi přendejte pstruha do pekáčku.
Přidejte na něj máslo a pár snítek čerstvého rozmarýnu. Pečte 7–9 minut. Podávejte s opečenými bramborami anebo kroketami. A čerstvou bylinkou, třeba pažitkou, na ozdobu.
Náš tip
Podávejte se zakysanou smetanou s limetovou šťávou. Ozdobte rozmarýnem a zeleninou.