Pokud dáváte přednost lososu místo kapra, vyzkoušejte tenhle báječný a přitom dietní recept, který vás nadchne.
Potřebujete:
✿ 4 porce lososa
✿ 200 g baby špenátu
✿ 100 g mascarpone
✿ špetku mletého muškátového oříšku
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžíci másla
✿ 1 stroužek česneku
✿ olivový olej
✿ 1 citron
1. Baby špenát omyjte a nechte okapat. V kastrolu rozehřejte máslo, přidejte špenát, nechte ho „zavadnout“ a pak z ohně stáhněte a nechte vychladnout.
2. V misce smíchejte mascarpone, prolisovaný česnek a muškátový oříšek, přidejte špenát, dochuťte solí, pepřem a promíchejte.
3. Zapékací mísu vymažte olivovým olejem, vložte porce lososa, naplňte je špenátovou směsí, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Zakryjte a pečte v troubě při 180 °C 20–25 minut, na posledních 5 minut odkryjte. Podávejte s plátky citronu.