Tahle marináda dokáže zázraky!
Ingredience:
4 filety z lososa
1 pomeranč (šťáva a kůra)
1 lžíce medu
1 lžíce olivového oleje
1 lžička čerstvého rozmarýnu (nebo 1/2 lžičky sušeného)
sůl a pepř podle chuti
Postup:
V misce smíchejte šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče, med, olivový olej, rozmarýn, sůl a pepř.
Filety z lososa položte na talíř a přelijte marinádou. Nechte je marinovat 15–20 minut.
Předehřejte troubu na 180 °C. Filety z lososa přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut, dokud losos není propečený a měkký.
Lososa podávejte s částí marinády, kterou jste použili, a případně s přílohou jako pečené brambory nebo zeleninový salát.
Tohle vypadá fakt chutně, losos jsem ještě nedělala s pomerančem a medem! Už vidím tu romantickou večeři.
Pomeranč a med na lososu, to jsem ještě slyšela. Ale vypadá to zajímavě, určitě to zkusím, až budu mít čas.
Jakto že jsem to ještě nezkusila! Losos na pomerančích vypadá fakt dobře, snad se mi to povede uvařit taky.
Tahle marináda z pomerančů a medu zní úžasně! Určitě to vyzkouším, losos je můj oblíbený. Děkuji za inspiraci!