Králičí maso je pochoutkou české kuchyně a slanina se k němu báječně hodí.
Ingredience: 1 králík nebo 4 stehna, 200 g anglické slaniny, trocha olivového oleje, 2 – 3 cibule, 1 palice česneku, 300 g uvařených brambor, 1 vejce, 100 g hrubé mouky, sůl
Postup: Králíka naporcujte, obalte ho plátky slaniny a dejte do pekáče. Zakapejte olejem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Maso nechte zatáhnout, pak k němu přidejte nakrájenou cibuli a rozpůlenou palici česneku. Osolte a opepřete.
Teplotu trouby snižte na 170 °C, králíka přikryjte a pečte asi 1 hodinu, až bude maso krásně křehké.
Občas ho přelijete vypečenou šťávou. Ke konci pečení pekáč odkryjte a nechte maso trochu zezlátnout. Oloupané brambory propasírujte a smíchejte s moukou a vejci. Tvarujte knedlíčky, které vařte v osolené vodě.