Výrazná a lehce štiplavá dijonská hořčice v kombinaci s jemnou chutí králičího masa, to je zkrátka lahodná souhra.
Potřebujete:
✿ 800 g králíka (stehna, hřbet)
✿ sůl
✿ 100 ml bílého vína
✿ 2 lžíce dijonské hořčice
✿ 2 šalotky
✿ 3 stroužky česneku
✿ 200 ml smetany ke šlehání
✿ špetku tymiánu
✿ 2 snítky čerstvého tymiánu
✿ olej
1. Králíka očistěte a osolte. Šalotky a česnek nakrájejte nadrobno. V pánvi na oleji opečte porce králíka ze všech stran dozlatova a maso přendejte do pekáčku.
2. Pánev s výpekem znovu zahřejte, vhoďte šalotku a osmažte ji dozlatova. Přidejte česnek a opékejte ještě minutu. Pak přilijte bílé víno, přidejte hořčici, přiveďte k varu a asi 2 minuty povařte.
3. Připravenou omáčkou zalijte porce králíka v pekáčku. Přidejte tymián a zakryté pečte v troubě při 180 °C asi 60 minut. Poté přilijte smetanu, snítky tymiánu a dalších asi 15–20 minut dopečte.
kralik a horcice, no nevim no. Nedela se mi dobre z tomhle kombu, ale mozna s tim vinem to bude lepsi 😀 musim rict, ze recept seka
Recept vypadá opravdu skvěle, a hlavně originálně! Dijonská hořčice musí králičímu masu dodat parádní šmrnc. Už se nemůžu dočkat, až ho vyzkouším připravit!