Klasické české jídlo nesmí v našich receptech chybět. Stačí jen sehnat králíka a přípravy mohou začít.
Ingredience: králík, 150 g kořenové zeleniny, 60 g slaniny, vetší cibule, citron, 200 ml smetany, celý pepř, nové koření a bobkový list, tuk, sůl, brusinky
Postup: Maso opláchněte, osušte, prošpikujte proužky slaniny a osolte. Králíka naporcujte. V pekáči rozpusťte sádlo, na kterém orestujte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu spolu s cibulí nakrájenou na kostičky.
Orestovanou zeleninu mírně podlijte vodou a vložte naporcovaného králíka. Zeleninu osolte, přidejte koření a pečte přikryté v troubě na 180 °C zhruba 60 minut a pak ještě dalších 30 minut odkryté.
Změklé maso vyjměte, zeleninu propasírujte. Omáčku zřeďte vodou, povařte se smetanou a dochuťte citronovou šťávou. Podávejte s brusinkami.