Jednoduchý a levný pokrm, který vám nezabere mnoho času. Výsledek vás překvapí křehkostí a výbornou chutí. Podávejte ho s dipem ze zakysané smetany.
Ingredience: 4 porce
1 hlávka zelí
olivový olej
1 lžíce kmínu
sůl
pepř
1 citron
4 snítky petrželky
Postup:
Zelí nakrájejte na klínky nebo na pláty o výšce přibližně 2 cm. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Zelí osolte, opepřete a posypte kmínem. Pak ho zakapejte olejem a nakonec citronovou šťávou.
Na olej můžete použít i mašlovačku, aby se dostal do víc míst. Plech s takto připraveným zelím vložte do trouby předehřáté na přibližně 200 0C. Zelí pečte asi půl hodinky a před podáváním jej můžete dozdobit nadrobno nakrájenou petrželkou.
Doba přípravy: 40 min
Cena za 1 porci: 15 Kč