Suroviny:
40 g ovesných vloček
175 g bílého jogurtu
1 lžička vanilkového extraktu
¾ lžičky agávového sirupu
šťáva a kůra z ½ citronu
vejce
50 g borůvek (klidně mražené)
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Všechny ingredience kromě čtvrtiny borůvek smícháme v misce, až se vše dobře spojí.
Nalijeme do malé zapékací formy a posypeme zbylými borůvkami. Formu postavíme na pečicí plech, abyste si neušpinili celou troubu, pokud by pokrm přetekl, a pečeme 35–40 minut. Vyjmeme a podáváme ještě teplé.
1 porce
snadné
do 45 min
TIP:
Perfektní teplá a sytá snídaně, která v podstatě nevyžaduje vaší pozornost. Dáme vločky do trouby a vrátíte se ještě na chvíli do vyhřáté postele. Místo borůvek můžeme použít i jiné bobulovité ovoce.