Suroviny: 500 g listového těsta + trocha mouky na poprášení 25 g másla 140 g pórku 250 g tuňáka v oleji hrst hladkolisté petrželky 50 g strouhanky 1 citron sůl s 12 bylinkami 1vejce
Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše, vykrájíme z něj kolečka o průměru 18 cm a na 10 minut je dáme do lednice. Mezitím máslo rozpustíme v pánvi a 5 až 7 minut na něm opékáme na kolečka nakrájený pórek.
Tuňáka vyklopíme (bez oleje) do mísy a smícháme ho s petrželkou, strouhankou, jemně nastrouhanou kúrou i šťávou z citronu a podle chuti osolíme. Přidáme pórek a směs rozdělíme na kolečka z listového těsta.
V půli přehneme a okraje těsta přitlačíme k sobě. Potřeme vajíčkem a pečeme 30 až 35 minut dozlatova.