Připravte si netradiční variaci italského rizota bez velkého míchání. Stačí jednoduše zapéct.
Ingredience: 30 ml oleje, 1 ks cibule, 8 plátků slaniny, 2 cukety, 250 g rýže, 600 ml zeleninového vývaru, 250 g mraženého hrášku, 100 g parmazánu
Postup: Předehřejte si troubu na 180 stupňů. V zapékací míse s pokličkou opékejte na oleji nasekanou cibuli, slaninu a cukety asi 10 minut, dokud cibule nebude sklovitá a slanina nezačne zlátnout.
Přidejte rýži a zamíchejte. Přidejte vývar, ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem, promíchejte, přikryjte pokličkou a pečte asi 30 minut nebo dokud nebude rýže uvařená. Vmíchejte hrášek, posypejte parmazánem a podávejte se salátem.