Kombinace brambor se třemi druhy hub je prostě nepřekonatelná, zasytí vás a podpoří i vaše zdraví.
Potřebujete:
✿ 100 g hlívy
✿ 100 g shiitake
✿ 8 žampionů
✿ 3 lžíce oleje
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 lžičku koření na grilovanou zeleninu
✿ 1 nakrájenou snítku libečku
✿ 500 g raných brambor
✿ kmín
✿ 1 lžičku mleté sladké papriky
✿ 1 lžičku rozmarýnu
1. Hlívu a shiitake očistěte a nakrájejte na plátky. V misce smíchejte 1 lžíci oleje, grilovací koření, libeček, prolisovaný česnek a nechte marinovat. Žampiony napíchněte na špejle, položte na plech s pečicím papírem a pokapejte lžící oleje. Pečte 15 minut při 200 °C.
2. Brambory překrojte na poloviny a promíchejte se lžící oleje, kmínem, rozmarýnem a paprikou. Dejte na plech s pečicím papírem a pečte při 200 °C asi 10 minut.
3. Pak na plech přidejte hlívu a shiitake. Společně pečte 20–25 minut. Přidejte žampiony a společně prohřejte.
To vypadá mega dobře! Jsem fakt šťastná, že jsem natrefila na tenhle recept, brambory a houby miluju! Určo to zkouším příště, až půjdu na nákup.
Úžasná receptura! Již dlouho jsem hledala způsob, jak kreativně kombinovat brambory s houbami, a tento článek mi opravdu otevřel oči. Již se těším, až vyzkouším tuto kombinaci. Myslím, že libeček dodá tomuto jídlu perfektní chuťový rozměr.