Stačí jen pár surovin a připravíte si báječnou večeři z brambor. A ještě si moc pochutnáte.
Příprava: 60 min
Náročnost: x x
Cena: 55 Kč
Potřebujete:
4 velké brambory
4 plátky slaniny
50 g čedaru
1/2 červené papriky
80 g zakysané smetany
sůl, pepř
olivový olej
pažitku, petrželku
1 Brambory ve slupce omyjte a osušte, položte je na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olejem. Osolte, opepřete a pečte při 200 °C 45 minut. Vyndejte a nechte 5 minut chladnout.
Zatím na pánvi opečte slaninu nakrájenou nadrobno a v misce ji smíchejte s nasekanou pažitkou a nadrobno nakrájenou paprikou.
2 Brambory podélně nařízněte, aby držely vcelku. Opatrně vydlabejte vnitřek, bramborovou dužninu dejte do misky, osolte, opepřete a rozmačkejte vidličkou. Přimíchejte zakysanou smetanu, polovinu nastrouhaného sýra a slaninovou směs.
3 Lžicí naplňte směsí brambory, položte je na pánvičku, dejte do trouby a při 220 °C zapečte 8–10 minut. Podávejte posypané pažitkou, petrželkou a zbytkem sýra.