Mandlové bochánky se vám budou rozplývat na jazyku.
Suroviny:
200 g mletých mandlí
100 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 lžička kypřicího prášku
1/2 lžičky mleté skořice (volitelně)
1/2 lžičky vanilkového cukru
2 vejce
3 lžíce medu (nejlépe tekutého)
100 g změklého másla
1–2 lžíce mléka (pokud by bylo těsto příliš husté)
100 g celých mandlí (na ozdobení)
Postup:
V míse smíchejte mleté mandle, hladkou mouku, kypřicí prášek, skořici a vanilkový cukr.
V jiné míse vyšlehejte vejce s moučkovým cukrem do pěny, přidejte změklé máslo a med. Šlehejte, dokud směs nebude hladká a dobře propojená.
Postupně přidávejte suché ingredience. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
Z těsta tvarujte malé bochánky o velikosti vlašského ořechu. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Navrch každý bochánek ozdobte jednou celou mandličkou.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C (horkovzduch 160 °C) asi 12–15 minut, nebo dokud bochánky nebudou zlatavé a pevné na dotek.
Mandlové knoflíky jsou ideální na večer s čajem. Ráda zkouším nové recepty a tento vypadá jednoduše a chutně.
Já miluju všechno s medem! Tenhle recept je určitě moje další gurmánská výzva.
Pečení je pro mě relax, takže tyhle mandlové bochánky rozhodně zkusím! Mandlové sušenky nejlepší ke kávě.
Wow, ty medové knoflíky vypadají fakt skvěle! Ráda bych je zkusila upéct a překvapit rodinu doma.