Výtečná „smaženice“ z lišek. Směs lze doplnit i jinými houbami. Můžeme připravit i z mražených hub.
Suroviny na 4 porce: 500 g čerstvých lišek, 100 g másla, 2 cibule, 100 g anglické slaniny, 2 dl bílého vína, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, sůl, pepř, čerstvý kopr (nemusí být)
Postup:
Lišky očistíme, pokud jsou větší, nakrájíme je na kousky. Na másle osmahneme cibuli pokrájenou na půlkolečka, přidáme anglickou slaninu na kostičky, očištěné lišky a vše asi 10 minut restujeme.
Přilijeme bílé víno, přidáme prolisovaný česnek a bobkové listy. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni, dokud se víno nevydusí a lišky nejsou měkké.
Osolíme, opepříme a podle chuti posypeme nasekaným koprem. Podáváme buď samotné s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu k masu.