Máte ráda houby? A co takhle chutné oranžové lišky? Směs můžete doplnit i jinými houbami.
Suroviny na 4 porce:
500 g čerstvých lišek
100 g másla
2 cibule
100 g anglické slaniny
2 dl bílého vína
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
sůl, pepř
čerstvý kopr (nemusí být)
Postup:
Lišky očistíme, pokud jsou větší, pokrájíme je. Na másle osmahneme cibuli pokrájenou na půlkolečka, přidáme pokrájenou anglickou slaninu, očištěné lišky a vše asi 10 minut restujeme. Přilijeme bílé víno, přidáme prolisovaný česnek a bobkové listy.
Dusíme pod pokličkou na mírném plameni, dokud se víno nevydusí a lišky nejsou měkké. Osolíme, opepříme a podle chuti posypeme nasekaným koprem. Podáváme buď samotné s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu k masu.