Suroviny:
4 kuřecí stehna
300 g rebarbory
3 mrkve
300 ml kuřecího vývaru
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
kousek zázvoru
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Postup:
Připravte marinádu. V misce smíchejte sójovou omáčku s olejem, najemno nastrouhaným zázvorem, medem, solí a pepřem. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, přidejte i nadrobno nasekanou čerstvou chilli papričku.
Kuřecí maso vložte do zapékací mísy, potřete ze všech stran marinádou a nechte odpočinout několik hodin. Pak maso podlijte kuřecím vývarem, mísu přikryjte víkem a vložte do trouby předehřáté na 190 °C.
Rebarboru dobře očistěte, nakrájejte na kusy dlouhé asi 5 cm a po půl hodině ji společně s nakrájenou mrkví přidejte do pekáčku k masu. Maso pečte ještě asi 30 minut. Na posledních 15 minut sundejte víko a pečte nezakryté, docílíte tím křupavé kůrčičky. Podávejte s pečenými brambory nebo rýží.