Kuře s křupavou kůrčičkou a provoněné bylinkami a česnekem – to je pochoutka.
Suroviny na 6 porcí – 1 kuře – 3 citrony – 1 svazek petrželky – 1 svazek tymiánu – 1 svazek rozmarýnu – 3 stroužky česneku – 1 cibule – 200 g másla – olivový olej – sůl, pepř
Postup
1. Kuře omyjte a osušte. Nastrouhejte kůru z jednoho citronu, nasekejte petrželku, polovinu tymiánu a rozmarýnu, rozdrťte stroužky česneku a vše promíchejte s máslem, solí a pepřem.
2. Uvolněte kůži na prsou, zádech i stehnech, a naplňte ochuceným máslem. Zbytkem pomažte kuře a vytřete břišní dutinu, vložte do ní hrst bylinek a klínky citronu.
3. Kuře dejte do pekáče prsy dolů. Obložte ho bylinkami, pokrájenými citrony a cibulí pokrájenou na klínky. Zakápněte olejem.
4. Pečte při 200 °C 30 minut. Pak otočte a dopečte 45 minut.