Suroviny:
1 celé kuře
sůl
47 smítky čerstvého tymiánu
3 citrony
20 ml olivového oleje
3 lžíce koření na kuře
2 červené cibule
3 rajčata
3 jarní cibulky
200 ml vody
Postup:
Očištěné kuře osolte zvenku i zevnitř. Do vnitřku vložte tymián a 2 omyté, rozčtvrcené citrony.
Zvenčí do kuřete vmasírujte olej a posypte důkladně kořením. Vložte do pekáče prsy vzhůru, obložte očištěnou zeleninou, podlijte vodou a přiklopte.
Pečte na středně silném žáru ohně 1 hodinu. Odklopte vrchní stranu pekáče. Kuře otočte a pečte 20 minut. Poté opět otočte a ještě 15 minut dopékejte.
TIP:
Není nad křupavé kuřátko nad ohněm. U grilovaného kuřete jsou důležité 2 věci. První je, aby se celé kuře důkladně propeklo (a nespálilo), tou druhou je, aby mělo kůře výbornou a křupavou kůrčičku.