Že kotlety bývají vysušené? Většinou ano, ale díky tomuto receptu se přesvědčíte o tom, že ne vždycky tomu tak musí být.
Suroviny:
4 vepřové kotlety
200 g másla
5 snítek rozmarýnu
sůl, pepř
100 ml smetany ke šlehání
rostlinný olej
Postup:
Kotlety osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte trochu rostlinného oleje. Kotletu zprudka z každé strany osmahněte. Postačí zhruba jedna minuta. Tak se šťáva z masa zatáhne a kotleta tím pádem nebude vůbec vysušená.
Pečicí formu vymažte máslem a rozprostřete do ní kotlety. Přihoďte do mísy zbylé máslo a také pár snítek čerstvého rozmarýnu. Použít ovšem můžete i sušenou bylinku. Troubu předehřejte na 190 °C. Kotlety pečte zhruba 20 minut, pak je z trouby vytáhněte.
Přilijte do zapékací mísy smetanu a opět dejte kotlety péct ještě na dalších 10 minut. Kotlety na másle servírujte s klasickými vařenými brambory, případně se šťouchanými bramborami ochucenými opečenou a křupavou slaninkou.