Díky nim nasají brambory nezaměnitelnou chuť.
Ingredience:
8 velkých brambor
10 mini klobásek (kabanos)
2 hrsti mražených fazolek
2 paličky česneku
2 čerstvé chilli papričky
10 cherry rajčátek
sůl, pepř
hrst jarní cibulky
rostlinný olej
Postup:
Plech vystelte pečicím papírem a troubu rozpalte na 190 °C. Brambory omyjte, loupat je nemusíte. Rozkrájejte je na měsíčky a rozprostřete je na plech. Pokapejte je rostlinným olejem, buď klasickým slunečnicovým, či řepkovým nebo olivovým. Osolte je a opepřete.
Hlavičky česneku pouze rozpulte a umístěte je mezi brambory. To samé udělejte i s klobáskami a fazolkami. Přidejte na větší kousky nakrájené chilli papričky. Celý plech dejte péct do trouby na 20 minut.
Poté ho z trouby vyjměte, přidejte na něj celá cherry rajčátka a hrst nasekané jarní cibulky. Dejte péct brambory ještě na dalších 10 minut a chutná večeře je hotová.