Podzim se nese ve znamení deštivého a větrného počasí. Pečené hrušky zahřejou tělo i duši..
Suroviny na 4 porce
– 4 zralé hrušky
– 4 lžíce medu
– mletá skořice
– 2 lžíce másla
– 100 g sýru ricotta
– ½ hrnku nahrubo nasekaných vlašských ořechů
– 4 lžíce sušených brusinek
– pečicí papír
Postup
Hrušky omyjte, rozkrojte napůl a odstraňte jádřince. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj hrušky řezem vzhůru. Potřete je medem a posypte skořicí. Navrch dejte máslo, asi ve velikosti třešně.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 30 minut, dokud nebudou hrušky měkké. Naservírujte na talíře, ozdobte sýrem ricotta, vlašskými ořechy a brusinkami.