Stejným způsobem můžete připravit i salát z hrušek. Budou se k němu hodit nasekané mandle, semínka a sýr s modrou plísní.
Ingredience: 4 porce
8 broskví
5 lžic medu
50 g másla
1 lžička mleté skořice
200 g listového salátu
150 g balkánského sýra nebo fety
olivový olej
citronová šťáva
Postup:
Broskve překrojte na poloviny a zbavte pecek. Máslo rozehřejte s medem a přimíchejte skořici. Broskve v řezu potřete medovou směsí a položte řezem na gril. Navrchu je pokapejte také medovou směsí a pečte, dokud na nich nevznikne karamelová krustička.
Do mísy dejte salát, pokapejte olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete. Promíchejte a rozdělte na talíře. Přidejte ještě rozdrobený sýr, nasekané ořechy, broskve a podávejte.
Doba přípravy: 50 min
Cena za 1 porci: 25 Kč